Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Tekst grafsteen

19 mei 2004

Vraag nummer: 3124 (oude nummer: 4315)

Mijn vriend is vorig jaar begraven, we hebben een dubbel graf, ik wil nu een grafsteen bestellen, met een eigen tekst, maar de kinderen van mijn overleden vriend, willen zelf hun eigen tekst op de steen, de nalatenschap is goed geregeld maar ze willen dat nu niet ondertekenen voor dit met de grafsteen is afgehandeld, kan dat allemaal, wie mag nu bepalen wat er op komt? Het is een dubbelgraf, ook voor mijzelf. groeten HM Kijn.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Degene op wiens naam het graf staat, mag beslissen over de tekst. Waarschijnlijk staat het graf op uw naam, als u de begrafenis geregeld hebt.

Een ander punt is, wat er gebeurt als u hier zelf later ooit begraven wordt. U kunt u dan 'veilig stellen' dat de tekst op het monument zo is en blijft als u wenst? Dat kan door de zeggenschap over het graf in handen te geven van een neutrale derde, zoals de Stichting Grafzorg Nederland (www.grafzorg.nl). Dan kunt u duidelijkeinstructies geven en kunnen kinderen of anderen deze tekst niet meer veranderen.

Zie vele andere vragen over de tekst op grafmonumenten in de sub-rubrieken Grafsteen en Eigen graf in de hoofdrubriek Begraven.
Probeer ook eens de functie Zoeken, boven in het scherm. Daar kunt u ook veel antwoorden mee vinden als u kernwoorden als Grafsteen en Tekst (of Monument en Tekst en andere varianten) intypt.

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder