Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Tekst grafsteen


19 mei 2004

Vraag nummer: 3124  (oude nummer: 4315)

Mijn vriend is vorig jaar begraven, we hebben een dubbel graf, ik wil nu een grafsteen bestellen, met een eigen tekst, maar de kinderen van mijn overleden vriend, willen zelf hun eigen tekst op de steen, de nalatenschap is goed geregeld maar ze willen dat nu niet ondertekenen voor dit met de grafsteen is afgehandeld, kan dat allemaal, wie mag nu bepalen wat er op komt? Het is een dubbelgraf, ook voor mijzelf. groeten HM Kijn.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Degene op wiens naam het graf staat, mag beslissen over de tekst. Waarschijnlijk staat het graf op uw naam, als u de begrafenis geregeld hebt.

Een ander punt is, wat er gebeurt als u hier zelf later ooit begraven wordt. U kunt u dan 'veilig stellen' dat de tekst op het monument zo is en blijft als u wenst? Dat kan door de zeggenschap over het graf in handen te geven van een neutrale derde, zoals de Stichting Grafzorg Nederland (www.grafzorg.nl). Dan kunt u duidelijkeinstructies geven en kunnen kinderen of anderen deze tekst niet meer veranderen.

Zie vele andere vragen over de tekst op grafmonumenten in de sub-rubrieken Grafsteen en Eigen graf in de hoofdrubriek Begraven.
Probeer ook eens de functie Zoeken, boven in het scherm. Daar kunt u ook veel antwoorden mee vinden als u kernwoorden als Grafsteen en Tekst (of Monument en Tekst en andere varianten) intypt.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >