Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Steen (afhankelijk van goodwill erfgenamen?)


2 februari 2005

Vraag nummer: 3649  (oude nummer: 5509)

geachte heer,

Mijn moeder is stervende en de dokter praat over haar laatste dagen. Toen haar tweede man overleed waarmee ze 15 jaar getrouwd is geweest is de erfenis naar zijn kinderen gegaan en ook mijn moeder is goed achtergelaten. De steen kwam voor kosten voor de erfgename maar nu wordt mijn moeder na haar dood bij haar man gelegd. Mogen wij nu de steen of de tekst hierop veranderen. Is dit wettelijk geregeld of zijn wij afhankelijk van de goodwill van de erfgename. met vriendelijke groet Toin Mxxxxx

Antwoord:

Geachte heer,

Het hangt er van af op wiens naam het graf staat. Vraag dat direct na bij de begraafplaats; wellicht staat het graf op naam van uw moeder. Laat haar dan direct een briefje met datum tekenen dat zij het graf op uw naam overschrijft en stuur dat naar de houder van de begraafplaats (meestal gemeente of kerk). Als het graf op haar naam staat, kunt u het zo binnen de familie houden.
Als het graf op naam van een kind van haar tweede man staat, moet die toestemming geven voor de begrafenis. Dat is al een belangrijk punt, nietwaar? En voor het veranderen van de grafsteen.

U moet niet wachten, maar meteen navraag doen op wiens naam het graf staat. Als het niet op naam van uw moder staat, neem dan meteen contact op met die persoon en overleg. In goed overleg en met een beetje begrip en respect is meestal veel te regelen.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >