Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Spullen van het grafje verdwenen

14 maart 2016

Vraag nummer: 45555

Ik Henriette ben de moeder van kindje dat begraven is.
Nu verdenk ik de vader er van dat hij spullen van mij weg haalt bij het grafje. Het is namelijk zo dat er op het grafje een planten bakje stond en naast de steen een pot met stamroos. Ik ben er zaterdag voor 2 weken terug gewest en toen stond deze er nog. Maandag er na zijn mijn ouders dus de opa en oma van het kindje er geweest en toen was het weg gehaald. Nu vraag ik wat moet ik nu doen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Bespreek het met de beheerder van de begraafplaats. Misschien heeft hij deze spullen weg gehaald. Op sommige begraafplaatsen is het niet toegestaan om potten op of naast het graf te zetten in verband met het kunnen wegwaaien van (lichte plastic) potten, of omdat er naast het graf gemaaid moest worden of om andere redenen.

Waarom zou een vader bloemen of planten van het graf van zijn kind weg halen? Als hij bij het graf komt is de kans groter dat hij er ook iets neerzet of neerlegt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 23 april 2016 wordt in de Westerkerk in Amsterdam de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beurs is gratis toegankelijk voor het publiek!


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder