Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Spullen van het grafje verdwenen


14 maart 2016

Vraag nummer: 45555

Ik Henriette ben de moeder van kindje dat begraven is.
Nu verdenk ik de vader er van dat hij spullen van mij weg haalt bij het grafje. Het is namelijk zo dat er op het grafje een planten bakje stond en naast de steen een pot met stamroos. Ik ben er zaterdag voor 2 weken terug gewest en toen stond deze er nog. Maandag er na zijn mijn ouders dus de opa en oma van het kindje er geweest en toen was het weg gehaald. Nu vraag ik wat moet ik nu doen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Bespreek het met de beheerder van de begraafplaats. Misschien heeft hij deze spullen weg gehaald. Op sommige begraafplaatsen is het niet toegestaan om potten op of naast het graf te zetten in verband met het kunnen wegwaaien van (lichte plastic) potten, of omdat er naast het graf gemaaid moest worden of om andere redenen.

Waarom zou een vader bloemen of planten van het graf van zijn kind weg halen? Als hij bij het graf komt is de kans groter dat hij er ook iets neerzet of neerlegt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 23 april 2016 wordt in de Westerkerk in Amsterdam de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beurs is gratis toegankelijk voor het publiek!


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >