Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Spullen van grafje kleinkind halen


20 februari 2018

Vraag nummer: 53905

Hoi,

Ik heb een vraag over het spullen van een kindergrafje halen.
Wij hebben een kleinkind dat we hebben verloren en is begraven. in het begin hebben we er kaarsjes op mogen branden in de eerste jaren. dit mocht op een gegeven moment niet meer van de ouderse en heeft ze alles weggegooid. nu een aantal jaren later hebben ik en mijn man er een vlinder op gezet aan een stokje. Nu moeten wij deze eraf halen van de ouders omdat ze het niet willen.
wat zijn onze rechten hierin.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het is hard om te moeten zeggen, maar u hebt op dit punt geen rechten. De rechthebbende op een graf mag alleen beslissen wat hij of zij wel of niet op een graf wil hebben staan of liggen.

Misschien is het een idee voor u om een eigen gedenkplekje voor uw kleinkind te maken. Dat kan een plekje binnenshuis zijn, met een foto en een kaarsje. Misschien een plekje buiten in de tuin, met een beeldje of voorwerp dat u aan uw kleinkind herinnert. Dan bent u niet afhankelijk van anderen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 14 april 2018 wordt de derde editie gehouden van de Uitvaartbeurs Amsterdam. In de historische Westerkerk kunnen bezoekers inspiratie en informatie vinden bij meer dan tachtig stands. De Uitvaartbeurs Amsterdam is de grootste consumenten uitvaartbeurs van Nederland.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >