Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Schade grafsteen


13 september 2009

Vraag nummer: 6863  (oude nummer: 13808)

Beste, op 6/9/09 begeef ik mij nr het grafsteen bij men moeder in Zandhoven. Blijkt da ze daar tegen het graf hebben gereden.De steen was van voor en van achter verschoven. Er waren duidelijk autobandensporen te zien en een stuk aan het graf hebben ze proberen weg te vegen.Men broer is het die dag nog gaan aangeven bij de politie in Zandhoven.Ook heeft hij er foto's van genomen.De poort daar staat altijd dag en nacht open en oudere mensen hebben in der tijd toelating gevraag om met hun auto erop te rijden.Vorig jaar is er ook over het graf gereden maar gelukkig lag toen de steen nog nie dan hebben ze over de hoop zand gereden, toen hebben ze ons ingelicht en de gemeente heeft het toen tr proper gemaakt.Op 7/09/09 heb ik kontakt gehad me dhr Ivo Smits die alles regelt heb men verhaal gedaan en is die zelfde dag nog gaan kijken. Heb kort daarna telefoon gehad en zei dat dat tr in orde komt ze gingen eerst kijken of ze het zelf konden doen en anders werd het door de firma gedaan die de grafsteen heeft gelegd.Ik was al blij dat ze het in orde gingen brengen.Daarna werd ik tr gebeld dat ze het op 9/09/09 in orde gingen brengen.Hij zei me ook nog dat hij nr de burgemeester had gebeld en dat ze één poortje gingen sluiten zodat ze er niet meer met de auto op kondenIk ben op 12/09/09 nr kerkhof geweest en het is gewoon schandalig hoe dat ze dat gemaakt hebben. De steen ligt er shots en scheef op, ze hebben daar siliconen opgesmeerd over hangt de siliconen dik op.In de vorige staat hebben ze dat met cement opgevoegd hoe het normaal moet.Je ziet echt dat dat door iemand is gedaan die daar totaal niks van kent. Het was gewoon op te wenen het is gewoon niks respekt vol tegenover de overledene en de nabestaanden.Ik heb op 12/09/09 nr dhr Smits gebeld maar kreeg het antwoord apparaat ik hoop dat da is omdat het weekend is dat hij daarmee nie opneemt.Heb ook op 12/O0/09 nr de firma gebeld die de steen heeft gelegd en die zei me direkt dat er nooit siliconen mag gebruikt worden,da maakt plekken in de steen en da krijg je er nooit nimmer af.Het is nog erger als daarvoor.Men vraag is wat kan ik hier tegen doen hopelijk kunt U mij goede raad geven en word het graf tr gemaakt in de originele staat ik ben er gewoon ziek van dat ze de mensen zoiets kunnen aandoen dat snap ik niet.
mvg, XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De persoon die met de auto over de steen heeft gereden, is aansprakelijk voor de kosten.
Als niet achterhaald kan worden wie die persoon is, kan de houder van de begraafplaats aansprakelijk worden gesteld, omdat hij anderen in de gelegenheid stelt daar met een auto te rijden en mogelijk schade te veroorzaken.

U hebt recht op een deugdelijke reparatie van de steen. Een 'reparatie' met siliconenkit is niet deugdelijk. En het veroorzaakt verkleuringen van de steen. Dat hoeft u dus niet te accepteren.

Het probleem is alleen te achterhalen wie de schade heeft veroorzaakt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >