Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Reparatie grafsteen


8 juni 2010

Vraag nummer: 7588  (oude nummer: 15801)

Geachte heer van der Putten,
Nadat de grafsteen van mijn moeder geplaatst is, zijn wij erachter gekomen dat er op drie verkeerde plaatsen is geboord voor de letters en dat deze gaten daarna zijn dichtgestopt. Doordat het is gaan verkleuren werden de reparatieplekken zichtbaar op de steen. De leverancier heeft, na herhaaldelijk bellen, tot driemaal toe getracht het te repareren, maar het resultaat is nog steeds dat er reparatieplekjes op de steen zichtbaar zijn. Wat kunnen wij doen om hem ertoe te zetten het tot tevredenheid op te lossen?
Met vriendelijke groet,

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik ben geen materiaal-deskundige, dus kan geen technisch advies geven. Als er drie pogingen zijn geweest om een en ander onzichtbaar te maken, die mislukt zijn, dan mag je onderhand gaan concluderen dat een 4e of 5e poging ook geen beter resultaat meer zal opleveren.

Zulke reparatievlekjes / foutjes zijn te klein in het geheel van de steen om bijvoorbeeld een nieuwe steen te kunnen eisen. Ik zou als ik u was aansturen op een financiele compensatie. Dat zou vermoedelijk ook de uitkomst zijn van een geschillenbehandeling.
Hoe groot of hoe klein die compensatie dan kan zijn kan ik ook moeilijk beoordelen. Maar ik denk dan aan ongeveer 10% van de kostprijs van het monument.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


Nieuwe wettelijke regeling sinds maart 2011: Van wie is de grafsteen?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >