Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Regels omtrent beplanting 4


17 oktober 2020

Vraag nummer: 61764

Goedemiddag,
Excuus dat ik de begraafplaats nog niet had genoemd maar het gaat om Westgaarde in Amsterdam waar we een urnengraf huren.
Ik heb de beheerder zelf gesproken en hij zegt dat mot geen reden is geweest waarom zijn medewerker zo te werk is gegaan. Alleen kan de beheerder zijn medewerker pas wegens afwezigheid medio volgende week raadplegen.
Dat zaken wellicht weer gaan groeien is geen optie voor ons. Dat gaat lang duren voordat het weer mooi is terwijl het graf nu gewoon vernield is.
Wellicht kunt u mij nog op 2 aspecten duidelijkheid geven; als westgaarde heeft gezien voor plaatsing van de asbus dat de haag te hoog was( ik heb daar nooit iets over gehoord al die jaren niet) hadden ze ons dan niet even kunnen contactueren zodat wijzelf de boel wat hadden kunnen bijwerken) Het was n.l helemaal niet nodig zo resoluut te kappen. En nu heeft de beheerder het over boompjes met een hoogte van 50cm, nou da's lekker dan op die manier.
Dan kunnen we er ook wel rekening houden dat de breedte smal zal zijn daus dat we gewoon een ielige beplanting terug krijgen .
groet
Max

Antwoord:

Geachte heer,

Van de begraafplaats Westgaarde heb ik geen reglement of voorschrift. Die staat ook niet op de site. Of misschien zo goed verstopt dat ik die niet kan vinden.

Als men die regel van 50 cm heeft, maar die nooit aan u heeft gegeven of er in een grafakte naar is verwezen, dan geldt die voor uw graf niet. De regels moeten bekend of kenbaar zijn.

Als u er met Westgaarde niet uit komt, kunt u een klacht indienen bij de Ombudsman Uitvaartwezen. De organisatie die Westgaarde beheert, is aangesloten bij een brancheorganisatie, die weer is aangesloten bij de Ombudsman.

Ik vind zeker ook dat men met u contact had moeten opnemen als men uw adres had. Dat kunt u allemaal betrekken bij de klacht voor de Ombudsman.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages – kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden.
Zoals: Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >