Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Opknappen grafmonumenten door vrijwilligers


31 oktober 2005

Vraag nummer: 4094  (oude nummer: 6775)

Geachte heer van der Putten, graag wil ik U de volgende vraag voorleggen.
Op een van onze gemeentelijke begraafplaatsen worden sinds kort diverse onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd door een groepje vrijwilligers. Een leuk initiatief waar onze gemeente haar medewerking aan verleend. Het groepje vrijwilligers maakt ook monumenten zuiver die in de loop der jaren verweerd en vuil zijn geworden. Nu kwam de vraag of zij ook de teksten op de monumenten opnieuw mogen inverven met verf. Het betreft hier een hele oude begraafplaats waar van bij diverse graven geen rechthebende meer bekend zijn. Mijn vraag aan U : mag dit of is er toestemming nodig van de rechthebbende en hoe zit dat met de graven waarvan niemand bij ons bekend is.

Vriendelijke groeten Rene Broeders

Antwoord:

Geachte heer Broeders,

Het initiatief is wel te waarderen, maar men moet er toch een beetje voorzichtig mee zijn. Als er graven zijn waar rechten op rusten, dan mag er niemand 'zomaar' aan het graf of het monument komen, ook niet met de beste bedoelingen. Er zal toestemming van de rechthebbenden nodig zijn.
Als er geen rechthebbenden meer zijn en er geen grafrechten meer zijn, bepaalt de begraafplaatshouder wat hij met die graven en monumenten wil of niet.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >