Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Op familiegraf tekst In Memoriam (schoon)ouders

27 januari 2006

Vraag nummer: 4250 (oude nummer: 7354)

Mag ik op een familiegraf (3 personen) voor mij en mijn vrouw (de derde plek is voor het geval een van onze nu jonge kinderen eerder overlijdt) nu alvast een steen laten plaatsen met erop In Memoriam en de namen en data van onze overleden ouders die gecremeerd zijn/worden? In tegenstelling tot onze ouders stellen wij het wel op prijs een plek te hebben om ze te herdenken. Het vermelden van een In Memoriam op onze eigen grafsteen lijkt ons een gepaste plek. Mag dit? Mag (een deel van ) de as van mijn schoonmoeder eventueel bijgezet worden of hadden wij dat voordien moeten aangeven?

Antwoord:

Geachte heer,

Ja, dat is mogelijk, indien de betrokken (schoon)ouders er zelf geen bezwaar tegen hebben. Er is geen enkel beletsel voor een herinneringsplek op een begraafplaats.
Of (een beetje) as inhet graf mag worden bijgezet, kan ik u niet zeggen. Wettelijk is er geen bezwaar, maar begraafplaatsen kunnen hier eigen regels voor hebben in hun beheersverordening of beheersreglement. Het is niet iets dat vooraf aangegeven had moeten worden. Maar waar u wel zelf naar moet of moest informeren om de regels en eventuele extra kosten te weten.

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder