Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Op familiegraf tekst In Memoriam (schoon)ouders


27 januari 2006

Vraag nummer: 4250  (oude nummer: 7354)

Mag ik op een familiegraf (3 personen) voor mij en mijn vrouw (de derde plek is voor het geval een van onze nu jonge kinderen eerder overlijdt) nu alvast een steen laten plaatsen met erop In Memoriam en de namen en data van onze overleden ouders die gecremeerd zijn/worden? In tegenstelling tot onze ouders stellen wij het wel op prijs een plek te hebben om ze te herdenken. Het vermelden van een In Memoriam op onze eigen grafsteen lijkt ons een gepaste plek. Mag dit? Mag (een deel van ) de as van mijn schoonmoeder eventueel bijgezet worden of hadden wij dat voordien moeten aangeven?

Antwoord:

Geachte heer,

Ja, dat is mogelijk, indien de betrokken (schoon)ouders er zelf geen bezwaar tegen hebben. Er is geen enkel beletsel voor een herinneringsplek op een begraafplaats.
Of (een beetje) as inhet graf mag worden bijgezet, kan ik u niet zeggen. Wettelijk is er geen bezwaar, maar begraafplaatsen kunnen hier eigen regels voor hebben in hun beheersverordening of beheersreglement. Het is niet iets dat vooraf aangegeven had moeten worden. Maar waar u wel zelf naar moet of moest informeren om de regels en eventuele extra kosten te weten.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >