Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Nog geen vergunning grafsteen aangevraagd?


8 mei 2020

Vraag nummer: 60706

Mijn vriendin is begraven op 9 april maar haar dochters Hebben geen vergunning aangevraagd dus komt er geen monument zegt beheerder klopt dat?

Antwoord:

Geachte heer,

Dat kan ik u niet zeggen. Ik ken die dochters niet, ik ken die beheerder niet, ik weet niet om welke begraafplaats het gaat. Dus ik weet niet of dat klopt.

In het algemeen kan ik wel zeggen dat nabestaanden vaak enkele maanden de tijd nemen om een passend gedenkteken uit te zoeken. En dat als een monument uitgezocht is, er vaak een levertijd van maanden is. Een half jaar is zo voorbij.

Dat lijkt misschien (te) lang, maar vaak is dat wel verstandig. Bij de keuze van een monument moet men niet over een nacht ijs gaan. Die steen komt er waarschijnlijk tientallen jaren te staan; dan moet men wel tevreden zijn over de keus. Bovendien is het verstandig om bij verschillende steenhouwers mogelijkheden te bezien en offertes te vragen.
Dat de levering enige tijd kost is eigenlijk vaak gunstig. Men doet er namelijk meestal verstandig aan om een monument niet te snel op een graf te plaatsen. Het zand moet nog inklinken. De ondergrond is stabieler als men niet te snel een steen plaatst. Dan verzakt de steen later ook minder snel.

De vergunning voor een monument kan natuurlijk pas worden aangevraagd als er een keuze voor de uitvoering gemaakt is. Want er moet geen vergunning worden gevraagd voor EEN monument, maar voor HET UITGEKOZEN monument. Gewoonlijk doet de steenhouwer de aanvraag namens de rechthebbende van het graf.

Zie vergelijkbare vragen in de subrubriek 'Grafsteen / monument'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >