Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Nog geen steen op graf broer


13 december 2017

Vraag nummer: 53082

mijn broer is jaar geleden overleden. 2 zonen hebben erfrecht en hadden beloofd steen op graf te laten plaatsen maar dit is nog niet gebeurd. communicatie tussen ons loopt stroef en krijg geen antwoord op vraag aan zoon waar grafsteen blijft. wil erg graag steen op graf, wat kan ik doen??

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Waarschijnlijk is een van de zonen de rechthebbende op het graf. De rechthebbende op een graf beslist over wat voor steen er op het graf komt. Hij is ook de enige die bij de begraafplaats een vergunning kan vragen om een steen te mogen plaatsen.

U bent geen rechthebbende en u hebt geen vergunning, dus u kunt zelf geen steen of ander monument plaatsen.
Ik zie geen andere mogelijkheid om een monument te laten plaatsen, dan door met de zonen in overleg te treden. Misschien is er een financieel probleem, of speelt er iets anders. Als u er telkens maar op aan hebt gedrongen dat er snel een steen moet komen, heeft dat de zonen misschien voor een probleem geplaatst. Misschien durfden ze niet toe te vertellen dat er een financieel probleem of een ander probleem was.

Als u het over een andere boeg zou gooien en zou vragen of u (en wellicht ook andere familieleden) mee zouden kunnen denken over en bij zouden kunnen dragen aan een oplossing, heeft dat misschien wel resultaat.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >