Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Natuursteen handel, grafmonument door hen uitgezocht herplaatst zonder opdracht


9 november 2019

Vraag nummer: 59179

Natuursteen handel, plaatst in eigen regie grafmonument terug incl. een door hun uitgezocht opschrift incl spellings fout naam. Daar de opdracht gever ernstig ziek was, waarvan de natuursteen handel op de hoogte was, heeft de natuursteenhandel zelf besloten om tekst en bronzenplaat en het grafmonument te herplaatsten. Hen is daarbij niet de spellings fout in de Naam opgevallen. Ook heeft men de orginele bronzen plaat nooit terug gegeven. De uitvaart begeleider, heeft schriftelijk te kennen gegeven dat de afsprak was: natuursteen handel haald het Monument af, en wacht op het Moment dat opdracht gever, de tekst, etc uit kan zoeken. Via derden hoorde opdracht gever van terug plaatsing! Schokken, het Monument was niet corrert gezet, een spellings fout, verzakking, en de orginele bronzen opschrift plaat was niet voorhanden. De rekening was hoog, en niet gespecifiseerd. Bovendien zou de natuursteen handel de orginele plaat terug brengen. Dit hebben ze niet gedaan. Tijdens gesprek heeft natuursteenhandel toegegven dat rekening hoog was, men niet wist wat de werkzaamheden waren geweest, Maar een oplossing wilde en dat men niet wilde dat de uitvaartbegeleider op de hoogte werd gesteld. Afspraak: elders Offerte opvragen, daarna zou herstel plaats vinden van het grafmonument. In plaatst hiervan heeft deze Firma een incasso/deurwaarders kantoor in de arm genomen. Hieruit blijk na jaren, zonder dat wij het wisten een hamerstuk te zijn geweest bij de rechter. Deze heeft natuursteen handel in gelijk gesteld, daar men de rechter niet alle gegevens heeft verstrekt en duidelijk niet de waarheid heeft aangegeven. Verstek, is moeilijk, Maar er is inmiddels informatie boven tafel die men heeft achter gehouden, zowel de natuursteenhandel als het deurwaarders kantoor. Deze is duidelijk te kennen gegeven, hoe de situatie werkelijk was, Maar blijft aangeven dat we liegen. Echter het graf Moment is een duidelijke stille getuige. We hebben onder protest de rekening aan het deurwaarders kantoor betaald, Maar mochten nogmaals een dreigend schrijven ontvangen! Echter nu is het genoeg! TIjd dat deze zaak belicht gaat worden. Nooit hebben wij de orginele tekst plaat terug ontvangen! Is het mogelijk aangifte van diefstal te doen?

Verstek?
Daar er nieuwe informatie is zoals schriftelijke verklaring uitvaartbegeleider etc, is het mogelijk de zaak te heropenen?

Er is misbruik gemaakt van de situatie door de natuursteen handel.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Als er een rechtszaak wordt aangespannen, moet men altijd reageren op de dagvaarding en op de zitting verschijnen, anders gebeuren er soms rare dingen. Als de gedagvaarde persoon dat zelf niet kan, moet hij of zij een gemachtigde sturen.
Ook op de betekening van het vonnis had gereageerd moeten worden door de opdrachtgever, door in verzet tegen het vonnis te komen, als hij bij verstrek tot betaling is veroordeeld. Maar de opdrachtgever heeft dat blijkbaar niet gedaan.

Wat de mogelijkheden in dit geval zijn, kan ik aan de hand van uw samenvatting niet beoordelen.
Wanneer de tot betaling veroordeelde opdrachtgever dat wil laten onderzoeken, zal hij of zij met een compleet dossier van alle correspondentie en alles wat gebeurd is, een afspraak met een advocaat moeten maken.

Ik ben geen advocaat en kan niet optreden in civielrechtelijke zaken als deze. Ik kan alleen zaken tegen de overheid behandelen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >