Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Nadat de steen is verwijderd??


28 juni 2009

Vraag nummer: 6666  (oude nummer: 13318)

Naast mijn man is een steen in de winter verwijderd,10B Berg en Dal
Het geld van de graven gaat naar de Kerk en er werken alleen vrijwilligers. Wel is de steen weg,maar een laag cement, met een gat erin ligt er nog..Geen gezicht voor de 8 kleinkinderen Niemand neemt de verantwoording,Ook de pastoor niet..Dan hadden ze beter de steen kunnen laten liggen,als ze het graf niet ruimen,Toch?? Gr J.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Gewoonlijk wordt een steen verwijderd als het grafrecht eindigt. De inhoud van een graf wordt gewoonlijk pas verwijderd als de plek aan een nieuwe familie wordt uitgegeven.
De laag cement zal alleen een fundament voor de nu verwijderde grafsteen geweest zijn.
Ik ben het direct met u eens dat het een vreemd gezicht is dat men zo'n fundament, met een gat, laat liggen. Het lichaam ligt daar nog ruim een meter onder, onder een dikke laag aarde. Het is meer de idee dat men dan in een graf kijkt, wat onaangenaam is, dan dat het feitelijk zo is. De meeste beheerders van een begraafplaats zouden of die onderlaag ook weg halen, of dat gat opvullen.
U zou er nog eens een briefje over kunnen schrijven aan het kerkbestuur. Misschien is het bestuur zich die situatie niet bewust. Niet de pastoor is verantwoordelijk voor de situatie op en het aanzien van de begraafplaats, maar wel het bestuur.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >