Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nadat de steen is verwijderd??

28 juni 2009

Vraag nummer: 6666 (oude nummer: 13318)

Naast mijn man is een steen in de winter verwijderd,10B Berg en Dal
Het geld van de graven gaat naar de Kerk en er werken alleen vrijwilligers. Wel is de steen weg,maar een laag cement, met een gat erin ligt er nog..Geen gezicht voor de 8 kleinkinderen Niemand neemt de verantwoording,Ook de pastoor niet..Dan hadden ze beter de steen kunnen laten liggen,als ze het graf niet ruimen,Toch?? Gr J.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Gewoonlijk wordt een steen verwijderd als het grafrecht eindigt. De inhoud van een graf wordt gewoonlijk pas verwijderd als de plek aan een nieuwe familie wordt uitgegeven.
De laag cement zal alleen een fundament voor de nu verwijderde grafsteen geweest zijn.
Ik ben het direct met u eens dat het een vreemd gezicht is dat men zo'n fundament, met een gat, laat liggen. Het lichaam ligt daar nog ruim een meter onder, onder een dikke laag aarde. Het is meer de idee dat men dan in een graf kijkt, wat onaangenaam is, dan dat het feitelijk zo is. De meeste beheerders van een begraafplaats zouden of die onderlaag ook weg halen, of dat gat opvullen.
U zou er nog eens een briefje over kunnen schrijven aan het kerkbestuur. Misschien is het bestuur zich die situatie niet bewust. Niet de pastoor is verantwoordelijk voor de situatie op en het aanzien van de begraafplaats, maar wel het bestuur.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder