Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Mooie grafbedekking zonder tekst, is er iemand die dat op koopt voor hergebruik?


17 februari 2018

Vraag nummer: 53856

Ik heb een grafbedekking van Afrikaans zwart hardsteen, zonder tekst. Tekst staat apart in glas. Is er een bedrijf wat dat op koopt, want het is te goed en mooi om te laten vernietigen.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het enige natuursteenbedrijf dat ik ken dat bewust monumenten wil hergebruiken is de firma Van Leeuwen aan de Tarweweg in Nijmegen. Doet u hen de groeten als u contact opneemt; ik heb hen in het verleden regelmatig bijgestaan met incasso's.

Verder laat ik uw vraag staan. Als er een lezer is die belangstelling heeft voor de steen, kan ik het mailadres aan u doorgeven.

Het zou wel handig zijn als u de maten (hoogte, breedte, diepte/dikte) van de steen nog even zou melden.
Relevant is ook hoe zwaar de steen is en waar de steen nu is. Kunnen 2 of 3 man de steen samen in een aanhanger tillen? Een zware steen in bijvoorbeeld Noord-Holland op laten halen door een vrachtwagen met een grijper (of hoe zo'n ding heet) voor iemand in Groningen of Limburg, maakt de steen al (te) duur aan transportkosten.

Een derde optie is misschien om een afspraak te maken met de beheerder van de begraafplaats, dat hij de steen mag geven aan iemand die eigenlijk geen steen kan betalen. Ik sprak een maand geleden de beheerder van een kleine begraafplaats in Amsterdam. Die had soms wel 'klanten' die het financieel niet breed hadden. Die kon hij dan soms helpen aan een steen die iemand anders wegdeed. Ik vond dat wel mooi. Dat is sociaal en duurzaam.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 14 april 2018 wordt de derde editie gehouden van de Uitvaartbeurs Amsterdam. In de historische Westerkerk kunnen bezoekers inspiratie en informatie vinden bij meer dan tachtig stands. De Uitvaartbeurs Amsterdam is de grootste consumenten uitvaartbeurs van Nederland.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >