Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Mogen 'buitenstaanders' zomaar dingen op een eigen graf plaatsen?


9 januari 2017

Vraag nummer: 48937

Mijn opa heeft een eigen graf aangeschaft toen mijn oma overleed 28 oktober jongstleden. Nou hebben zij 8 kinderen samen waarvan er 1 een aantal jaar geleden al overleden is en de overige 7 is er nog 1 die bij mijn opa en oma altijd kwam en dat is mijn moeder de rest was al meer dan 25 jaar niet geweest. Nu is het zo dat sindsdien m'n oma is overleden zetten zij dus dingen op het graf stukjes plantjes etc., mijn opa wil dit niet dus gooide dat weg. Nu zeggen zij dat zij aangifte hebben of gaan doen als mijn opa dat weg blijft halen. Maar hij staat toch in z'n recht omdat hij de eigenaar is en dus bepaald war er wel en niet op het graf komt? Ik hoor het graag!

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Uw opa is rechthebbende en beslist wat hij of het graf van zijn vrouw wil, of niet. Als hij bepaalde stukjes of plantjes niet wil, of ze van bepaalde personen niet wil, kan hij ze weggooien.

Dat iemand zegt aangifte te doen, is een loze bewering. Voor een plantje dat door de rechthebbende van het graf wordt weggehaald, neemt de politie geen aangifte op.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >