Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Mogen 'buitenstaanders' zomaar dingen op een eigen graf plaatsen?

9 januari 2017

Vraag nummer: 48937

Mijn opa heeft een eigen graf aangeschaft toen mijn oma overleed 28 oktober jongstleden. Nou hebben zij 8 kinderen samen waarvan er 1 een aantal jaar geleden al overleden is en de overige 7 is er nog 1 die bij mijn opa en oma altijd kwam en dat is mijn moeder de rest was al meer dan 25 jaar niet geweest. Nu is het zo dat sindsdien m'n oma is overleden zetten zij dus dingen op het graf stukjes plantjes etc., mijn opa wil dit niet dus gooide dat weg. Nu zeggen zij dat zij aangifte hebben of gaan doen als mijn opa dat weg blijft halen. Maar hij staat toch in z'n recht omdat hij de eigenaar is en dus bepaald war er wel en niet op het graf komt? Ik hoor het graag!

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Uw opa is rechthebbende en beslist wat hij of het graf van zijn vrouw wil, of niet. Als hij bepaalde stukjes of plantjes niet wil, of ze van bepaalde personen niet wil, kan hij ze weggooien.

Dat iemand zegt aangifte te doen, is een loze bewering. Voor een plantje dat door de rechthebbende van het graf wordt weggehaald, neemt de politie geen aangifte op.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder