Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Loze beloftes plaatsing steen

3 november 2009

Vraag nummer: 7042 (oude nummer: 14267)

Mijn vader is afgelopen juni overleden en we hebben 8 weken geleden de grafsteen besteld.Ze hadden met ons afgesproken dat het 6 weken zou duren.Na die 6 weken had mijn moeder contact gezocht om te vragen hoe het ervoor stond.Ze zeiden dat hij aan het einde van die week geplaatst zou worden.We hadden niets meer gehoord en heb ik weer terug gebeld.Weer allemaal beloftes en ze komen niets na.Hij had de laatste keer echt beloofd om maandag te bellen en weer niets.Ik vind dit zo schandalig dat mensen hier zo mee om gaan.We hebben niets getekend,zijn we dan wel gebonden aan dat bedrijf?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat kan ik van een afstand niet beoordelen.

Het kan zijn dat een leverancier zijn afspraken inzake termijnen niet kan nakomen. Daar kunnen goede redenen voor zijn. Een leverancier kan dan een nieuwe termijn afspreken.

Maar bij dit soort zaken speelt ook de vraag hoe duidelijk en hoe exact de afspraken in het begin geweest zijn. En hoe hard de beloftes waren.

U bent ook gebonden aan mondelinge afspraken. Men hoeft niet per se ergens voor getekend te hebben. Alleen is de bewijslast dan moeilijker.

Als u naar een andere leverancier zou willen, hebt u natuurlijk ook weer te maken met een leveringstermijn. En kan die andere leverancier er misschien ook niet aan voldoen. Ik denk dat u daar niets mee opschiet.

Maar het blijft wel vervelend, ja.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder