Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Leverancier van de grafsteen is spoorloos


2 oktober 2016

Vraag nummer: 47565

Voor Mr. W. van der Putten,

Om met de deur in huis te vallen, ik zit met een heel naar probleem! De leverancier van de grafsteen is spoorloos verdwenen! De grafsteen is klaar (heb ik eind juni 2016 per mail een foto van ontvangen) en is reeds door mij betaald. Ik kan echter sinds de zomer op geen enkele manier contact krijgen met het bedrijf - SVN Natuursteen te Stiphout / Helmond - om te vragen wanneer de steen teruggeplaatst wordt. Op verschillende telefoonnummers is het bedrijf niet (meer) bereikbaar, de mail blijft onbeantwoord. De aangetekende brief die ik heb verzonden naar dat adres, kwam eind september ongeopend terug met de opmerking "bestaat niet meer".

Dit bedrijf heeft overigens prima services verleend in 2009 met het maken van de grafsteen, voor mijn overleden vader. Nu mijn moeder in april 2016 overleden is, hoefde alleen de belettering van de steen te worden aangevuld met de gegevens van mijn moeder. Daarom heb ik ditzelfde bedrijf weer benaderd. De sokkel kon derhalve blijven staan op de begraafplaats (de Hoge Boght in Veldhoven), alleen de steen is meegenomen door het bedrijf voor de belettering. Het is een schande dat er nu alleen een sokkel ligt voor mijn ouders. Dat doet mij veel verdriet, telkens als ik op de begraafplaats kom.

Wat staat mij te doen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Kijkt u eens op de rekening of andere papieren van dit bedrijf of het is aangesloten bij een brancheorganisatie. Misschien kunt u daar meer informatie krijgen. Bijvoorbeeld of het bedrijf is overgenomen.

Ik vond op internet de naam van een directeur van het bedrijf, met o.a. 06-nummer. Vanwege de privacy zet ik dat niet in mijn antwoord, maar mail ik het u rechtstreeks.

Ik zou u ook aanraden om contact op te nemen met de Kamer van Koophandel. Daar kan men weten of een bedrijf gestaakt is, of failliet is. Zo ja, dan kunt u er ook het adres van de curator krijgen. Het telefoonnummer van de Kamer van Koophandel is: 0900 - 1234567 (€0,70 per minuut).

Zie ook https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/juridische-procedure/faillissement/faillissement-rechten

Onthoud in het contact met derden zoals een curator, dat de grafsteen in dit geval al uw eigendom was en uw eigendom gebleven is. Men kan u niet voor de steen laten betalen. Misschien nog wel voor transport.
Zie: Van wie is de grafsteen?


Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >