Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Late levering grafsteen


17 februari 2003

Vraag nummer: 2008  (oude nummer: 2395)

Wij hebben een tijdje geleden een grafsteen uitgezocht. Het bedrijf waar we de steen hebben besteld vertelde ons dat deze in week 5/6 geplaatst zou worden mits er geen vorst in de grond zou zitten. Het is nu inmiddels week 8 en ze hebben ons laten weten dat de steen deze week nog niet peplaatst kon worden ivm de vorst, maar dat de dekplaat ook nog niet binnen was. De dekplaat zou pas in maart komen. Nu willen ze zo gauw de vorst weg is de steen plaatsen en er zo lang een andere dekplaat op leggen. Eigenlijk ben ik het hier niet mee eens. Wat moet ik hiermee. Ik vind dat ze de steen gewoon te laat binnen laten komen. Kan ik korting vragen of iets anders. Wat zijn mijn rechten en kan ik ├╝berhaupt wat eisen?
mvg Karin te Kolstee

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De rechten en plichten wat betreft de levering van een grafsteen liggen in principe hetzelfde als met alle andere zaken die een bepaalde levertijd hebben, en waar men soms afhankelijk is van derden en van het weer: men moet er enige flexibiliteit in betrachten.

Het is natuurlijk vervelend dat e.e.a. op zich laat wachten, maar enkele weken uitstel voor een 'product' als een grafsteen kan voorkomen en moet door een klant geaccepteerd worden. Uitstel als gevolg van vorst is iets dat grotendeels in uw eigen belang is, want als men nu iets moet metselen of een betonnen fundering moet storten of aan elkaar maken wat als gevolg van vorst ondeugdelijk wordt, zit u later met een verkeerd resultaat, waardoor een steen kan wegzakken of zelfs breken. U zegt dat de leverancier de steen te laat binnen laat komen, maar waarom zou men dat doen? Uitstel is immers niet alleen uw nadeel, maar ook dat van de leverancier, want die krijgt minder snel zijn verdiensten.
Ik zie geen reden voor een korting, gelet op de redenen en de relatief korte termijn van uitstel. Wel, als het uitstel maanden zou bedragen en men wel al de goede dekplaat in huis had.
Ik vind het heel attent en coulant van de leverancier dat hij bereid is om er tijdelijk een andere dekplaat op te leggen, om u toch zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn. Dat is voor de leverancier alleen maar extra werk en betekent extra kosten.

Zie ook andere vragen over de levering van monumenten, zoals vraag Probleem met levering grafmonument.

mr W.G.H.M. van der Putten

18 februari 2003


Van wie is de grafsteen?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >