Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kosten van grafsteen ophalen en letters erop

24 mei 2020

Vraag nummer: 60828

wat kost mij het om de grafsteen te laten verwijderen en letters erop te laten plaatsen

Antwoord:

Geachte heer,

Op zo'n vraag is geen antwoord te geven. Dat hangt af van de vraag hoe groot en zwaar de steen is, of het graf bereikbaar is met een vrachtwagen, hoeveel letters geplaatst moeten worden, of de letters moeten worden gefreesd en uitgehakt moeten worden, of bronzen letters erop moeten worden gemonteerd, etc.

De kosten kunnen uiteen lopen van 500,- tot 2.500,-, afhankelijk van de grootte en het gewicht van de steen, etc. Bij een grote liggende steen kunnen de transportkosten soms al tussen de 1.000,- en 1.500,- euro bedragen. Bij een kleine steen 200,-.

U kunt het beste een of twee natuursteen-bedrijven in de regio om een offerte vragen.

Soms is het zo dat voor het plaatsen of bijplaatsen van tekst op een grafsteen vergunning moet worden gevraagd. Dat kunt u navragen bij de administratie van de begraafplaats.

Zie vergelijkbare vragen in de subrubriek 'Grafsteen / monument'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is eigenaar van de grafsteen?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder