Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten steen besteden aan betaling schulden i.p.v. aan steen


26 november 2008

Vraag nummer: 5916  (oude nummer: 11809)

Een aantal maanden geleden is mijn broer plotseling komen te overlijden, doordat hij enige schulden had stond hij onder toezicht bij een advocatenkantoor. Nu willen wij een steen op het graf plaatsen maar krijgen te horen dat dit niet mogelijk is omdat er nog diverse kosten van het advocatenkantoor betaald moeten worden van zijn uitvaartverzekering. Daarom ook de volgende vraag:

Mag een advocatenkantoor het geld, wat na de begrafenis is overgebleven, uit een uitvaartverzekering gebruiken om openstaande schulden van de overledene te betalen en op die manier geen geld over te laten voor een steen?

Ik hoop dat dit genoeg informatie is om toch een antwoord te kunnen geven of om ons in ieder geval de juiste richting op te sturen om toch een antwoord te krijgen op onze vraag, hetgeen het advocatenkantoor ons niet wil geven.

Antwoord:

Geachte heer,

Het is een normale zaak dat als schulden open staan, aan wie dan ook, eerst die schulden worden vereffend voordat er nieuwe uitgaven worden gedaan.

Het lijkt me ook in uw belang, omdat als uw broer geen vrouw of kinderen had, u erfgenaam bent of een van de erfgenamen. U en andere erfgenamen zijn nog aanspreekbaar voor schulden van uw broer.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >