Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten reinigen en bijwerken grafsteen (torenhoge rekening)


1 april 2005

Vraag nummer: 3802  (oude nummer: 5805)

Oma is gestorven. Begrafenisonderneming vraagt of men iemand heeft voor de steen (moet gereinigd worden, nieuwe letters op en hier en daar nog iets hersteld). Oom zegt nee en begrafenisonderneming heeft hier adres voor. Deze halen ook de steen en de hierbij behorende omrandende stenen mee. Gisteren afspraak gemaakt over de tekst van de letters en over het resterende werk. We schrikken ons een hoedje van het belachelijke bedrag van € 2600,= hiervoor! Wij kunnen die kosten niet opbrengen. Hoe is dit op te lossen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het is inderdaad een bedrag om van te schrikken. Nu kan het weghalen en terugplaatsen van een grote liggende grafsteen wel eens vrijkostbaar zijn, vanwege aantal manuren en gebruik takel, wagen etc. Maar niet zó. Maar een staande steen mag zeker niet zo duur zijn; een geheel nieuwe staande steen is waarschijnlijk goedkoper.

De vraag is natuurlijk wanneer en hoe er wat voor afspraken zijn gemaakt. Bij dit soort bedragen lijkt mij een duidelijke offerte op zijn plaats, pas dan kan een opdracht worden getekend. Als er niets is getekend, hoeft u zeker nog niet in te stemmen met dit soort kosten.

Ik zou eerst niets doen in de zin van opdracht geven om het karwei af te maken, maar eens een pas op de plaats maken en vragen om gedetailleerd aan te geven waaruit dit bedrag is opgebouwd, aan wat voor werk en wat voor kosten. Dan zou ik ook eens bij andere ondernemingen een offerte vragen.
Als u niets hebt getekend, bent u ook niet gebonden aan algemene voorwaarden van het steenhouwersbedrijf.

Ik ken bedrijven die staande stenen professioneel op een hele nette manier opknappen voor bedragen tussen de 200,- en 400,-. Dat is heel andere koek dan 2.600,-.

Als de steenhouwer geen uitleg wil of kan geven, zou ik ook eens contact opnemen met de begrafenisonderneming, die dit bedrijf heeft ingeschakeld.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >