Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten grafsteen na verwerping erfenis


29 mei 2006

Vraag nummer: 4480  (oude nummer: 8069)

Geachte heer van der Putten,

Na het overlijden van mijn moeder heb wij bij de rechtbank een verwerping van de erfenis gedaan, dit omdat mijn zwager in de veronderstelling was dat er schulden overbleven. WIj zijn met drie kinderen en alleen de oudste heeft geen verwerp gedaan, deze heeft ook de laatste tegoeden van mijn moeder betalingen (o.a. salaris, spaargeld etc.) ontvangen. De vrijgekomen tegoeden zouden de totale kosten volledig dekken, hetgeen ook klopt. Nu heeft de oudste de tegoeden opgemaakt en blijft er een rekening openstaan voor het plaatsen en verzorgen van een grafsteen. Is het nu mogelijk dat die kosten op ons verhaald kunnen worden?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De kosten van de grafsteen kan de leverancier verhalen op de persoon die de grafsteen heeft besteld. Als u de steen niet bij de steenhouwer hebt besteld, bent u ook niet verantwoordelijk.

Als de opdrachtgever voor de steen om de een of andere reden niet betaalt, kan een steenhouwer het nog eens proberen bij erfgenamen. Niet dat hij dan een recht heeft, maar hij kan het altijd netjes vragen en proberen, nietwaar? Maar als die niet willen betalen heeft de steenhouwer geen poot om op te staan.

Ik zie niet hoe en waarom u financieel verantwoordelijk zou zijn voor de steen. Tenzij u zelf opdrachtgever voor koop en plaatsing was.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >