Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten gedenksteen


17 februari 2005

Vraag nummer: 3692  (oude nummer: 5639)

Vanaf welke prijs zijn deze te verkrijgen.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Dat hangt natuurlijk helemaal van het formaat, het materiaal en van de uitvoering af, en van de belettering. Steensoort, dikte, wel of geen vergunning nodig, noem maar op.
Een klein monumentje voor op een algemeen graf of een urnengraf is heel iets anders dan een tombe.

Bij een eenvoudige kleine steen voor een algemeen graf of urnengraf kan men voor enkele honderden euro's klaar zijn. De gemiddelde kosten van een staand monument met banden op een eigen graf moet men rond 2.000,- zoeken. Bij een liggende zerk, beetje aflopend liggend en zijwandje moet u denken in de orde van grootte van 3.000,-.
De kosten van de belettering kunnen erg uiteen lopen, van enkele tientjes tot enkele honderden euro's. Zijn het veel letters, ingehakt, ingefreesd, opgelegd, kunststof, brons etc. etc.? Dat maakt allemaal verschil.

Het is in ieder geval verstandig om bij diverse bedrijven prijzen op te vragen. Vraag ook naar service, of men aangesloten is bij een brancheorganisatie, of er een klachtenregeling is e.d. Want iets goedkoop kopen maar geen verhaal hebben als het slecht uitgevoerd is, is heel veel ergernis en erg duurkoop.
Kortom, kijk en vergelijk. En niet alleen de prijs.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >