Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kosten gedenksteen

17 februari 2005

Vraag nummer: 3692 (oude nummer: 5639)

Vanaf welke prijs zijn deze te verkrijgen.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Dat hangt natuurlijk helemaal van het formaat, het materiaal en van de uitvoering af, en van de belettering. Steensoort, dikte, wel of geen vergunning nodig, noem maar op.
Een klein monumentje voor op een algemeen graf of een urnengraf is heel iets anders dan een tombe.

Bij een eenvoudige kleine steen voor een algemeen graf of urnengraf kan men voor enkele honderden euro's klaar zijn. De gemiddelde kosten van een staand monument met banden op een eigen graf moet men rond 2.000,- zoeken. Bij een liggende zerk, beetje aflopend liggend en zijwandje moet u denken in de orde van grootte van 3.000,-.
De kosten van de belettering kunnen erg uiteen lopen, van enkele tientjes tot enkele honderden euro's. Zijn het veel letters, ingehakt, ingefreesd, opgelegd, kunststof, brons etc. etc.? Dat maakt allemaal verschil.

Het is in ieder geval verstandig om bij diverse bedrijven prijzen op te vragen. Vraag ook naar service, of men aangesloten is bij een brancheorganisatie, of er een klachtenregeling is e.d. Want iets goedkoop kopen maar geen verhaal hebben als het slecht uitgevoerd is, is heel veel ergernis en erg duurkoop.
Kortom, kijk en vergelijk. En niet alleen de prijs.

mr W.G.H.M. van der Putten

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder