Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten afhalen, schoonmaken, het zetten van letters en terugplaatsen van een grafsteen


23 januari 2006

Vraag nummer: 4240  (oude nummer: 7330)

Ik moet voor het afhalen, schoonmaken het zetten van letters en terugplaatsen van een grafsteen 1400 euro betalen. Voor de letters is dat 200 euro.
Kost het afhalen, schoonmaken en terugplaatsen 1200 euro?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Wat kan ik zeggen over een steen die ik niet ken die ligt op een begraafplaats die ik niet ken? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat de kosten soms inderdaad tot een dergelijk (hoog) bedrag kunnen oplopen. U moet bedenken dat er altijd een vrachtwagen moet komen, meestal met 2 man personeel. Die moeten de steen afnemen. Dat zijn 2 ritten en een bepaald aantal mensuren. Idem bij het terugplaatsen. Soms is er een aparte takel nodig, als de vrachtauto niet op het terrein van de begraafplaats kan rijden of niet dicht bijhet graf kan komen. Relevant is dan of het om een grote zware steen gaat, of om een relatief eenvoudig en licht model. Dat weet ik niet, maar kunt u zelf inschatten. Ook of er veel losse onderdelen van het grafmonument zijn, die voorzichtig uiteengenomen moeten worden.
Letters kunnen inderdaad 200,- kosten, maar zit daar ook arbeidsloon bij?
Ik kan alleen zeggen dat het niet onmogelijk is.

Ik zou anders in uw geval eens prijsopgaven voor deze werkzaamheden vragen van andere steenhouwers. Als die tarieven erg uiteen lopen, hebt u een punt om over te klagen.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >