Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten aanvullende tekst grafsteen


1 september 2004

Vraag nummer: 3290  (oude nummer: 4598)

Kortgeleden is mijn moeder overleden en bijgeplaatst in het familiegraf.
Er moet nu dus extra tekst op de hardstenen grafsteen worden gezet. Dat kost volgens de steenhouwer €987 inclusief schoonmaken verwijderen en terugzetten steen .
Weet u misschien waar ik kan vinden of dit reeel is?

Antwoord:

Geachte heer,

Ik kan er wel iets over zeggen. Deze hoge kosten - ik denk dat ik er net zo van schrik als u - kunnen inderdaad reeel zijn. Soms kan de tekst alleen in de werkplaats worden gegraveerd en dan zijn er dus 4 ritten van en naar de begraafplaats nodig (heen en terug steen ophalen; terug en heen steen terugbrengen) om dit uit te voeren. De kosten zitten niet in het graveerwerk zelf, maar in het afnemen, transport en goed terugplaatsen van de steen.
Dit speelt vooral bij zeer harde steen zoals graniet.

Een paar jaar geleden hadden we in mijn schoonfamilie een vergelijkbare rekening. Ik schrok er toen ook van, toen ik het hoorde. Maar als je het tijdsbeslag en uurloon van 2 werknemers en inzet van materieel gaat bekijken, dan kom je inderdaad in die buurt uit. Ik ben er later een beetje op gaan letten en hoorde wel vaker dat het zo duur is.

Het vervelende is dat een leverancier hier nooit iets over zegt als de familie de steen koopt en die voor de eerste keer wordt geplaatst. Voor je gevoel denk je dat het bijgraven een beperkt bedrag zal gaan kosten. Maar niemand vertelt bij de aankoop wat er nodig is om er meer namen en data bij te zetten; anders bedenkt men zich wellicht om die steen te kopen...

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >