Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kinderen willen grafsteen uitzoeken; vriendin ligt dwars


8 september 2011

Vraag nummer: 25959

beste mevr/meneer

mijn kinderen 16 en 18 jaar hebben in februarie hun vader verloren. nu is het zo dat zijn vriendin het voor elkaar heeft gekregen om de graf recht te hebben. mijn kinderen willen nu een grafsteen uitzoeken en de vriendin van de overledene is zeer dwars. zij word er over een tijd wel bijgelegt . is er een optie om bv mijn oudste dochter rechthebbende te laten worden van het graf van haar vader. en kunt u mij dan vertll hoe ik dat voor elkaar kan krijgen. met vriendelijke groet sandra biegel

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als de vriendin van uw ex-partner de begrafenis heeft geregeld en het graf nu op haar naam heeft, is er voor uw kinderen geen mogelijkheid om de rechten op het graf te krijgen. Alleen als de vriendin ze vrijwillig afstaat.

De kinderen kunnen zonder toestemming van de vriendin ook geen grafsteen uitzoeken en laten plaatsen, als de vriendin de rechten op het graf heeft.

Overigens is het objectief bezien natuurlijk niet erg vreemd dat de nieuwe parter van uw ex-partner de zeggenschap over diens graf heeft.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Zie ook: Van wie is de grafsteen?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >