Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kassa!

2 oktober 2002

Vraag nummer: 1216 (oude nummer: 1555)

Sun Jan 23 13:02:55 2000

Hr. v.d.Putten,
Ik zag u gisteravond op tv bij de Vara in "Kassa!"
Het ging over de prijzen van grafstenen en commissies.
Als iemand nu een veel te dure grafsteen koopt, kan hij dan niet later geld terug vragen als blijkt dat de steen te duur was?

Marly


Antwoord:

Mon Jan 24 00:54:47 2000

Geachte mevrouw,

Als u achteraf ontdekt dat de steen die u bij natuursteenbedrijf A hebt gekocht, bij bedrijf B goedkoper is of geweest zou zijn, kunt u bij bedrijf Aeen geld terug vragen.
Het is niet anders dan wanneer u een trui of een bankstel koopt dat u een tijdje later elders goedkoper ziet. U kunt dan ook niet terug om een deel van uw geld terug te vragen.
Het is verstandig om net als bij elke andere aanschaf die u doet, bij meer bedrijven om een prijsopgave te vragen.

mr W.G.H.M. van der Putten

24 januari 2000

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder