Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Heipalen onder grafmonument


10 november 2016

Vraag nummer: 48169

Vorig jaar is mijn schoonvader overleden en in een gekocht graf begraven met een fundament en steen erop. nu is dit jaar mijn schoonmoeder overleden en volgens de leverancier van de steen moeten er weer opnieuw 4 heipalen geslagen worden, terwijl dat vorig jaar niet gemeld is. kan dat zomaar? m.vr.gr. Ben Heikoop

Antwoord:

Geachte heer,

'Heipaal' is een groot woord, maar ik hoor wel eens, vooral in het noorden van het land, dat palen van ruim een meter als fundering moeten worden gebruikt om te voorkomen dat een grafmonument kan verzakken.

Ik zou niet weten waarom er weer 4 nieuwe palen geplaatst zouden moeten worden. Misschien is het zo dat de palen van vorig jaar voor de begraving van uw schoonmoeder verwijderd moesten worden omdat anders de grafbekisting niet zou passen. Maar dan vraag ik me af waarom de 'oude' niet hergebruikt zouden kunnen worden.

Maar dat is allemaal speculeren. Ik zou zeggen: leg de vraag voor aan de leverancier van de steen. En u kunt zijn uitleg ook eens voorhouden aan de beheerder van de begraafplaats; maakt hij dit regelmatig mee of niet?

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >