Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Grote kleurverschillen in grafmonument

12 oktober 2004

Vraag nummer: 3370 (oude nummer: 4791)

De leverancier van het grafmonument van mijn schoonvader heeft twee verschillende partijen gebruikt voor de vervaardiging van het grafmonument (gedenksteen plus deksteen).

De gedenksteen is in week 21 geplaatst en de deksteen in week 40.

Tussen beide onderdelen is een groot kleurverschil aanwezig.

Waarschijnlijk heeft de leverancier verzuimd om voor de deksteen voldoende materiaal te reserven van de partij gebruikt voor de gedenksteen.

De rekening voor de gedenksteen is reeds voldaan.

De leverancier heeft ons twee opties aangeboden: 1. kleurverschil accepteren en de rekening betalen; 2. hij verwijdert de deksteen per direkt zonder vervanging.

Hoe moeten we hiermee omgaan?

Antwoord:

Geachte heer,

U moet zelf de afwegingen maken, of u e.e.a. accepteert of niet. De kans dat een andere leverancier een wel goed qua kleur passende deksteen kan leveren is klein, schat ik in; er zou ook gekeken kunnen worden naar een juist duidelijk verschillende steen, die door het contract goed harmonieert. (Bijv. 2 tinten rood bij elkaar kunnen vloeken, maar rood past wel weer bij zwart).

Er is natuurlijk nog een derde optie, namelijk het kleurverschil accepteren en een korting op de rekening krijgen. Dat lijkt mij overigens de meest logische variant. Als de leverancier daar niet in mee wil gaan, dan is er waarschijnlijk de mogelijkheid om het geschil voor te leggen aan een geschillencommissie, afhankelijk van de organisatie waar uw leverancier bij is aangesloten (of niet).

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder