Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grote kleurverschillen in grafmonument


12 oktober 2004

Vraag nummer: 3370  (oude nummer: 4791)

De leverancier van het grafmonument van mijn schoonvader heeft twee verschillende partijen gebruikt voor de vervaardiging van het grafmonument (gedenksteen plus deksteen).

De gedenksteen is in week 21 geplaatst en de deksteen in week 40.

Tussen beide onderdelen is een groot kleurverschil aanwezig.

Waarschijnlijk heeft de leverancier verzuimd om voor de deksteen voldoende materiaal te reserven van de partij gebruikt voor de gedenksteen.

De rekening voor de gedenksteen is reeds voldaan.

De leverancier heeft ons twee opties aangeboden: 1. kleurverschil accepteren en de rekening betalen; 2. hij verwijdert de deksteen per direkt zonder vervanging.

Hoe moeten we hiermee omgaan?

Antwoord:

Geachte heer,

U moet zelf de afwegingen maken, of u e.e.a. accepteert of niet. De kans dat een andere leverancier een wel goed qua kleur passende deksteen kan leveren is klein, schat ik in; er zou ook gekeken kunnen worden naar een juist duidelijk verschillende steen, die door het contract goed harmonieert. (Bijv. 2 tinten rood bij elkaar kunnen vloeken, maar rood past wel weer bij zwart).

Er is natuurlijk nog een derde optie, namelijk het kleurverschil accepteren en een korting op de rekening krijgen. Dat lijkt mij overigens de meest logische variant. Als de leverancier daar niet in mee wil gaan, dan is er waarschijnlijk de mogelijkheid om het geschil voor te leggen aan een geschillencommissie, afhankelijk van de organisatie waar uw leverancier bij is aangesloten (of niet).

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >