Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Grootte en netheid van een graf

8 juni 2005

Vraag nummer: 3832 (oude nummer: 6007)

toen mijn schoonvader bijgezet werd, mochten we van de beheerder van blokje naar blokje gebruiken ca 1m bij 1 m dit is 10 maanden geleden gebeurt. Mijn schoonmoeder werd door een andere beheerde aangesproken dat het graf kleiner moest, om dat het ander zo;n rootzooi werd, de kleine steentjes moesten weg en de steen was ook te groot. zijn hier regels voor gr erna

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, er zijn regels voor. Bijna iedere begraafplaats heeft regels voor grafmonumenten, over de materialen, de maten en formaten, die op papier staan. De regels kunnen per begraafplaats anders zijn. Er zijn geen landelijke regels.

Als het om een algemeen graf gaat, is een formaat van 1 bij 1 meter gebruikelijk als het een 2-persoons graf is. Inderdaad mag men meestal buiten de maat van de steen niets meer leggen, te voorkomen dat meerdere families 'op elkaars terrein' komen.
Men moet u zwart op wit kunnen laten zien wat wel mag en wat niet mag op een graf.

Zie ook andere vragen in de rubriek Begraven en de sub-rubriek Grafsteen/monument.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder