Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grafsteen tekst erbij ivm overlijden; schade?


4 februari 2018

Vraag nummer: 53654

Hallo,
Bij overlijden moet bij graf grafsteen tekst aangepast worden en dekplaat verwijderd worden. Nu zegt natuursteen bedrijf die opdracht heeft gekregen dat e.e.a beschadigd is. Plaat krom getrokken? En fundering was niet goed meer. Nu willen ze dat wij schade moeten betalen. Klopt dit wel??

Antwoord:

Geachte heer,

Dat kan ik hier vanachter mijn beeldscherm natuurlijk niet beoordelen.

Als ik u was zou ik overwegen advies te vragen aan een ander natuursteenbedrijf. Relevant is denk ik ook de leeftijd van het monument, de dekplaat en de fundering. En de aard van de beschadiging. Of de schade is ontstaan door bijvoorbeeld vorst of door onnodig wrik- en breekwerk bij het verwijderen van de grafsteen, maakt natuurlijk een groot verschil.

Als het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie, heeft men wellicht een klachtenprocedure. Ik adviseer altijd voor een bedrijf te kiezen dat een klachtenregeling kent.

Maar ik zou mij eerst, als ik u was, eens goed uit laten leggen om wat voor schade het gaat. Dat kan men moeilijk telefonisch bespreken. Het is beter om persoonlijk te zien wat men bedoelt. Als u iemand kent met een bouwkundige of technische achtergrond, zou ik die meenemen. Misschien heeft het bedrijf gewoon gelijk, maar het is prettig om het zelf te zien en ook het oordeel van een onafhankelijke derde te horen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >