Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grafsteen omgevallen en andere steen beschadigd


29 maart 2011

Vraag nummer: 24613  (oude nummer: 16596)

De grafsteen van graf A is omgevallen en heeft daardoor de grafsteen van graf B beschadigd. Wij (als beheerder) hebben de rechthebbenden van beide graven op de hoogte gesteld en aan de rechthebbende van graf A gevraagd of hij zo snel mogelijk zijn grafsteen èn die van graf B kan laten herstellen. Wat kunnen wij doen/adviseren: wat de rechthebbenden in dit geval zouden kunnen/moeten doen. Wij kunnen toch niet de gegevens van de rechthebbende van graf A doorgeven aan de rechthebbende van graf B (privacy regels)? Of is dit een ander geval? Het moeilijke is ook dat de rechthebbende van graf A in het buitenland verblijft en erg moeilijk te bereiken is. Hij heeft wel iemand opdracht gegeven zijn grafsteen te repareren maar niet dat van graf B. Wat nu?

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ja, u kunt de gegevens van de rechthebbende van graf A wel doorgeven aan de rechthebbende van graf B. Die kan dan de rechthebbende van graf A aansprakelijk stellen voor de schade.

Dit heeft niets te maken met privacy-regels. Het is net zoiets als wanneer uw buurman ziet dat een buurtbewoner per ongeluk tegen uw auto aan rijdt, maar doorrijdt. Zou het dan zo zijn dat hij u wel mag vertellen dat hij gezien heeft dat een aanrijding plaats vond, maar u of de politie niet zou mogen vertellen wie het was, omdat de privacy van betrokkene geschonden wordt? Natuurlijk niet.
U kunt de naam en het adres van de rechthebbende van graf A gewoon doorgeven. Er is geen enkele regel die dat verbiedt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >