Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Grafsteen met deksel (kosten plaatsing)

28 oktober 2017

Vraag nummer: 52524

Opnieuw plaatsen kosten daarvan?

Antwoord:

Geachte heer,

Dat kan ik niet zeggen. De kosten hangen af van de vraag hoe groot en zwaar de deksteen is, hoe breed of smal de paden naar het graf zijn (ofwel: met welke apparatuur en takels of auto kan men tot aan het graf rijden), kunnen de werkzaamheden worden uitgevoerd door eigen personeel van de begraafplaats (wat per definitie alleen bij grote begraafplaatsen aan de orde kan zijn) of een externe steenhouwer, moet de steen alleen even opzij worden gelegd voor een bijzetting of moet hij worden meegenomen naar een werkplaats om de belettering bij te werken, is op de begraafplaats wel of geen ruimte om de steen tijdelijk te stallen, wat is de afstand tussen de begraafplaats en de werkplaats van de steenhouwer.

Ik weet wel dat de kosten soms schrikbarend hoog kunnen zijn, rond de 1.500,- euro. Wat soms weer goed verklaarbaar is als je weet dat 2 mensen en een auto er een flink aantal uren mee bezig zijn. De steen moet los worden gemaakt zonder beschadigingen en weer vast worden gezet zonder beschadigingen. Dat zijn geen zaken die je 'even' in een verloren kwartiertje doet.

Nog een mogelijke kostenpost: bij oude stenen met haarscheuren kan een steenhouwer ook geen garantie geven dat een steen kan worden afgenomen zonder dat hij breekt. U moet in de zomer in een lekker zonnetje maar eens uw hand op een grafsteen leggen. Die hand trekt u snel weg, want de steen is gloeiend. 's Nachts koelt de steen sterk af en in de winter natuurlijk ook. Een steen zet uit en krimpt door de enorme temperatuurverschillen waar hij gedurende 24 uur mee te maken kan krijgen. Daar komen op termijn haarscheuren van, waardoor een steen soms feitelijk nagenoeg breekt terwijl hij ogenschijnlijk rustig op een graf ligt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder