Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Grafrechten zoontje (mag moeder steen plaatsen?)

14 april 2018

Vraag nummer: 54624

Mijn zoontje is 13 jaar geleden overleden. Nu hebben mijn ex en ik hem begraven. Maar het graf staat op mijn ex naam.(ook gescheiden daarna r geen contact). nu wil ik graag wegens onderhoud een steen laten plaatsen om het onderhoud vrijer te maken. Dat ik er een mooi bakje of iets op kan zetten. Maar mag alleen de eigenaar zeg maar daarover beslissen? Ik heb proberen contact met hem op te nemen. Maar hij reageert 'nog' niet. Of mag de moeder daar ook gewoon over beslissen ?
Mvg

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Alleen de persoon die de grafrechten van een graf heeft, mag beslissen over wat er op een graf mag staan.

Voor het plaatsen van een grafmonumentje op een graf is bovendien een vergunning van de begraafplaats nodig. Alleen de rechthebbende van het graf kan een vergunning aanvragen.

Zie de vergelijkbare vragen over het kunnen plaatsen van een steen in de subrubriek 'Grafsteen / monument'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder