Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Giethars gedenkstenen en grafmonumenten

6 september 2017

Vraag nummer: 51865

Geachte heer/mevrouw, Sinds een aantal weken hebben mijn broer en ik een zogenaamd "patent pending" op het vervaardigen van giethars (epoxy) grafzerken en gedenktegels. Hiermee hebben we een product ontwikkeld waarmee we in alle formaten en kleuren (van glashelder tot zeer gekleurd) de mooiste gedenktekens kunnen maken. Ook kunnen bijvoorbeeld producten zoals bloemen, rozenblaadjes of een lievelingsknuffeltje van iemand worden mee gegoten. Vandaag de dag is personalisering het sleutelwoord en willen mensen graag op alles hun persoonlijke stempel drukken. Hoe belangrijk is het voor nabestaanden om een plek te creƫren die perfect uitdrukt hoe iemand was gedurende zijn leven? Om die reden zijn wij deze epoxy gedenktegels gaan ontwerpen. Door er een speciale laklaag met uv-filter toe te passen blijft het product mooi en verkleurt het niet. Wij kunnen dan ook (bespreekbaar) lange garantieperiodes toezeggen. Uiteraard is dit product ook heel goed te combineren met de traditionele producten zoals glas, steen, hout en diverse metalen. De bevestiging geschiedt zoals bij een glazen gedenkteken. De epoxy komt niet tot in de grond. Het betreft een epoxy giethars die weerbestendig is en een zeer lange levensduur heeft. En het heeft geen invloed op de natuur, het is absoluut milieuvriendelijk. Uiteraard kan het product indien het overbodig is vernietigd worden in een verbrandingsoven zonder dat er schadelijke stoffen vrij komen. Op foto komt het product veel minder mooi over. Het is net zoals glas zeer moeilijk te fotograferen. Glans en diepte laten zich lastig vangen. Wij zouden heel graag eens met u afspreken om een aantal proefstukken te laten zien en te kijken naar de mogelijkheden binnen de bestaande regelgeving voor gemeentelijke begraafplaatsen. Graag zie ik uw positief antwoord tegemoet. Met vriendelijke groeten, Marc van Amerongen

Antwoord:

Geachte heer,

Om leveranciers van grafmonumenten en memorabilia voor uw product te interesseren moet u hen zelf benaderen. Er is bij mijn weten geen gezamenlijk inkoopkanaal.

Ik denk dat de regelgeving van gemeenten voor wat betreft gedenktekens op gemeentelijke begraafplaatsen niet voorziet in uw soort product.
Er is geen landelijk uniforme regeling, dus men moet alle gemeenten stuk voor stuk langs om te bespreken wat wel of niet kan.

Ik denk echter dat u product zich ook goed leent voor rechtstreekse verkoop aan particulieren. Een duidelijke site en flink wat reclame maken, misschien ook door het op enkele begraafplaatsen gratis te doen op bijvoorbeeld kindergrafjes. Dan zien niet alleen ouders maar ook opa's en oma's dat.
Aan het verkooppraatje zal het succes van uw product zeker niet liggen!

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder