Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Garantie Gilde Nederlandse Steenhouwers op bevestiging van grafsteen


8 januari 2009

Vraag nummer: 6055  (oude nummer: 12079)

De opstaande steen is na 4 jaar omgevallen. Wij hadden 20 jaar garantie. Volgens de steenhouwer is die alleen op de steen , en niet op de bevestiging, conform de voorwaarden van het Gilde van Nederlandse Steenhouwers.
Onze vraag is of de garantie inderdaad zo weinig voorstelt, en wat u ons adviseert.

Antwoord:

Geachte heer,

Ik ken de voorwaarden van het Gilde Nederlandse Steenhouwers niet, maar u moet kijken welke algemene voorwaarden u zijn overhandigd of toegezonden toen u de steen bestelde.
Als daar in staat dat er geen garantie op de bevestiging gegeven wordt, dan hebt u inderdaad geen garantie. Als u geen algemene voorwaarden hebt gehad, zijn ze niet geldig c.q. niet van toepassing en lijkt mij dat u herstel van het monument mag eisen.

Dat een garantie zo weinig voorstelt dat het na 4 jaar omvallen van een steen niet gedekt wordt, is zorgelijk. Het is duidelijk dat een bevestiging zo moet zijn dat hij in principe tientallen jaren mee gaat.
Reclame voor dit lid van het Gilde Nederlandse Steenhouwers is dit niet.

Ik heb de site www.gilde-nederlandse-steenhouwers.nl bekeken om te zien of ik er algemene voorwaarden kon vinden. De site is echter - op 2 korte pagina's na - niet operationeel, ook al staat er het jaartal 2004-2005 onder. De ledenlijst is een brij aan niet werkende links. Ook geen reclame.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >