Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Fout leverancier grafsteen?

20 augustus 2009

Vraag nummer: 6794 (oude nummer: 13602)

Onlangs is de grafsteen van mijn vader geplaatst. De tekst is niet de tekst die we hebben afgesproken in het gesprek met het bedrijf dat de steen zou leveren. Van dit gesprek hebben we een print. Echter bij de officiƫle ondertekende proefdruk staat ineens een onjuiste tekst (in liefdevolle herinneringen ipv in liefdevolle herinnering) . Mijn moeder heeft de fout in de proefdruk in deze onwerkelijke tijd compleet over het hoofd gezien. Er niet vanuitgaande dat het bedrijf op eigen initiatief een andere tekst op de proefdruk zou vermelden .
Kunnen wij het bedrijf aansprakelijk stellen en de kosten van herstel op hen verhalen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De proefdruk is nu juist bedoeld om (dit soort) fouten te voorkomen. Als uw moeder de foute proefdruk voor akkoord getekend heeft, heeft zij daarmee haar fiat aan de foute tekst gegeven. De kosten van een correctie komen daardoor voor haar rekening.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder