Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Fout in tekst gedenkteken graf ouders

5 mei 2009

Vraag nummer: 6493 (oude nummer: 12939)

Na ontvangst van een foto van het gedenkteken dat mijn zus heeft laten maken en plaatsen op het graf van mijn ouders (via site graftombe.nl) zag ik dat er een buitengewoon storende tekst en taalfout is aangebracht (echtgenood met een d i.p.v. echtgenoot). Ik heb via de notaris wel meebetaald aan dit gedenkteken, maar was door fysieke omstandigheden tot op heden niet in staat het graf te bezoeken. Ik heb op geen enkele wijze meer contact met mijn zus. Hoe kan ik gedaan krijgen dat de fout (het is weinig respectvol met een dergelijke foute tekst) om het gewijzigd te krijgen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als u via de notaris wel hebt meebetaald aan het gedenkteken, dan zal u of de notaris wel een nota van de leverancier van het monument hebben. Die kunt u dan aanschrijven en verzoeken om de fout te corrigeren, althans het wijzigen van 'echtgenood' in 'echtgenoot' lijkt me geen discussie op te hoeven leveren.
Dat lijkt me handiger dan om er uw zus op aan te spreken, vermoed ik.

Op de rest van de tekst hebt u formeel geen inspraak, als het graf niet op uw naam staat. Dat is het risico van het overlaten van dit soort zaken aan anderen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder