Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Fout in tekst gedenkteken graf ouders


5 mei 2009

Vraag nummer: 6493  (oude nummer: 12939)

Na ontvangst van een foto van het gedenkteken dat mijn zus heeft laten maken en plaatsen op het graf van mijn ouders (via site graftombe.nl) zag ik dat er een buitengewoon storende tekst en taalfout is aangebracht (echtgenood met een d i.p.v. echtgenoot). Ik heb via de notaris wel meebetaald aan dit gedenkteken, maar was door fysieke omstandigheden tot op heden niet in staat het graf te bezoeken. Ik heb op geen enkele wijze meer contact met mijn zus. Hoe kan ik gedaan krijgen dat de fout (het is weinig respectvol met een dergelijke foute tekst) om het gewijzigd te krijgen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als u via de notaris wel hebt meebetaald aan het gedenkteken, dan zal u of de notaris wel een nota van de leverancier van het monument hebben. Die kunt u dan aanschrijven en verzoeken om de fout te corrigeren, althans het wijzigen van 'echtgenood' in 'echtgenoot' lijkt me geen discussie op te hoeven leveren.
Dat lijkt me handiger dan om er uw zus op aan te spreken, vermoed ik.

Op de rest van de tekst hebt u formeel geen inspraak, als het graf niet op uw naam staat. Dat is het risico van het overlaten van dit soort zaken aan anderen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >