Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Fout in belettering grafsteen

26 september 2008

Vraag nummer: 5698 (oude nummer: 11329)

De steenhouwer heeft bij het opnieuw beletteren van de zerk een naam verkeerd geschreven. Hij beweert dat de naam eerst ook zo op de steen stond, wij beweren van niet. (samen met vele andere fam leden). Beiden hebben geen bewijs. Wie moet het bewijs eigenlijk leveren en kun je hier iets mee?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U staat het sterkste, want u moet de rekening nog betalen. Denk ik. Zou ik niet (helemaal) doen voordat de zaak is opgelost.

Hier speelt allereerst logica. Stel dat de naam eerst verkeerd op de steen had gestaan, dan had u waarschijnlijk opdracht gegeven om dat nu te verbeteren, niet waar? Dat hebt u niet gedaan. Dan is het logischer voor een buitenstaander dat de steenhouwer het nu fout heeft gedaan.

Ik zou als ik u was de rekening niet helemaal maar bijvoorbeeld voor de helft betalen, voordat hij het gecorrigeerd heeft.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder