Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Execteur-testamentair weigert grafsteen te betalen


8 september 2005

Vraag nummer: 4000  (oude nummer: 6404)

Geachte heer, Naast mijn zus ben ik door mijn vader aangewezen als executeer-testamentair.Nu is er onenigheid ontstaan met haar over de opschrift op de steen.De meerderheid van mijn broers en zussen willen een andere tekst.Mijn zus heeft zich nu gedistancieerd van het plaatsen van een steen en het aan mij overgedragen.
Zij beheerd de financien van mijn ovenleden moeder.Is het nu mogelijk dat ze weigert de rekening van het steentje te betalen?

Met vriendelijke groet,

Antwoord:

Geachte heer,

Deze vraag gaat 'toevallig' over een grafsteentje, maar ligt eigenlijk op het terrein van het erfrecht. Want de vraag is of een mede-executeur-testamentair kan weigeren om iets te betalen waar zij het niet mee eens is.

Ik kan niet zeggen of dit mag of niet, omdat je verschillende vormen van executeurschap hebt. De ene heeft heel zware eigen bevoegdheden en de ander niet. Het hangt er van af wat daar over in het testament staat, lijkt mij.

Maar in het algemeen wil ik hier geen uitspraken over doen, want het is mijn vakgebied niet. De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over de executeur of problemen rond de nalatenschap, e.d.; zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie vraag 2345 in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de rubriek Notarieel advies. Daar kunt het antwoord op uw vraag waarschijnlijk direct snel vinden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >