Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Eigen graf; wat mag je allemaal zelf doen?


15 augustus 2004

Vraag nummer: 3262  (oude nummer: 4556)

Dhr.v/d Putten,
Wat mag je allemaal zelf doen als je een eigen graf heb.(familie graf}.Wat ik heb vernomen is dat je zelf het graf mag doen zoals jezelf wil.Is dit waar?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Nee, dat is niet waar. Wat je met een graf mag doen qua uiterlijk, is afhankelijk van de voorschriften van de betreffende begraafplaats. Dat verschilt per begraafplaats. Het is soms heel erg verschillend. Er zijn begraafplaatsen waar alles naar eigen smaak en inzicht kan en mag. Maar er zijn ook begraafplaatsen waar alles precies hetzelfde moet.

Vóórdat mensen ergens een graf nemen, doen ze er verstandig aan, om eerst op die begraafplaats te gaan kijken naar wat gebruikelijk is. Én om eerst de voorschriften voor grafmonumenten (wel of geen staande of liggende steen, wel of geen beplanting, wel of geen monument naar eigen ontwerp, mag je zelf onderhoud doen of doet de begraafplaats dat, moet je daar extra voor betalen ook als je het zelf doet, etc. etc.) op te vragen. Begraafplaatsen behoren die trouwens ook af te geven vóórdat het graf wordt uitgegeven en in een graf wordt begraven.

Kortom, vraag eerst bij de beheerder of administrateur van de begraafplaats wat kan en mag.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >