Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Diefstal; nieuwe aanvraag?


9 december 2003

Vraag nummer: 2734  (oude nummer: 3560)

Geachte Heer Van der Puttten,
Een dierbaar beeldje is van het graf van mijn broer gestolen, is het terecht dat ik een volledige aanvraag-procedure voor een vervangend beeld zou moeten doen?
Als er sprake is van veel gevallen van diefstal op een bepaalde begraafplaats is het dan altijd pech voor de rechthebbende?
Vriendelijke groeten,
Myrre de Kat Angelino

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U bedoelt een nieuwe aanvraag voor een nieuwe vergunning om een vervangend beeld te plaatsen? Dat denk ik niet, maar het hangt af van de voorwaarden van de betreffende begraafplaats af.
Het meest logische is dat er geen nieuwe vergunning nodig is. Er was immers al een vergunnning om een monument of beeld van een bepaald type te plaatsen; dat kan door een ander exemplaar van dezelfde uitvoering vervangen worden. Of dat vrijwillig is, dan wel diefstal daartoe noopt, staat er los van.

Als er sprake is van diefstal op begraafplaatsen, is het niet altijd pech voor betrokkene. Ik las een paar weken geleden in een dagblad dat de politie in een plaats in Overijssel een kijkdag organiseerde. Ze had iemand had aangehouden die veel diefstal van beeldjes, vazen e.d. van begraafplaatsen had gestolen en daarmee huis en tuin vol had staan. Maar er was zo weinig aangifte gedaan, dat de polititie niet alle spullen kon terugbrengen. Daarom maar een kijkdag georganiseerd. Spullen kunnen dus wel eens terug komen.
Ook dieven van bloemen e.d. worden regelmatig gepakt.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >