Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Conflict met een klant/steenhouwer

14 juni 2007

Vraag nummer: 4786 (oude nummer: 9294)

Ik heb een conflict met een klant/steenhouwer.

De steenhouwer heeft, voordat de vergunning door ons was goedgekeurd, een steen en banden vervaardigd. Nu blijkt hij te klein.
De klant zegt dat zij telefonisch door ons de verkeerde maten heeft doorgekregen.
De steenhouwer reageert erg agresief als ik hem vertel dat hij eerst de vergunning had moeten afwachten, een klant kan ook vergissingen maken. Zijn argument is dat hij dan soms wel 8 weken moet wachten en de klant heeft toch de maten opgevraagd! Dat jullie dat verkeerd doorgeven is dus voor hem onze fout.

Ik heb de maten aan mevrouw doorgegeven. maar weet zeker dat dat de goede zijn. Ze heeft een deel ervan gebruikt.

Sta ik in mijn recht als ik volhou dat de steenhouwer eerst de vergunning had moeten afwachten?

Groet,

XX
(beheerder begraafplaats Z)

Antwoord:

Geachte heer,

Het is juist en korrekt om tegen de steenhouwer te zeggen dat hij de vergunning af moest wachten. Daar zijn die dingen namelijk voor.

De steenhouwer heeft een risico genomen door iets via een klant te laten lopen. En nog telefonisch ook. Dat is een reeks van mogelijke misverstanden, die geheel voor rekening van de steenhouwer komt.
Hij kan (en moet) maten zelf opvragen, per fax of e-mail, om (dit soort) vergissingen te voorkomen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder