Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Betaling grafsteen uit nalatenschap (terwijl er nog een schuld is)

25 januari 2023

Vraag nummer: 66036

goede middag onze vader is overleden nu doen wij zelf de vereffening. onze vader heeft nog geen grafsteen maar heeft wel nog geld op zijn rekening staan wat uiteindelijk naar een doorlopendkrediet schuld gaat. nou zagen we staan dat kosten van een grafsteen eerst betaald mag worden klopt dit? bij voorbaat dank kees

Antwoord:

Geachte heer,

Dat kan ik niet beoordelen. Ik weet niet waar u dat gelezen hebt en wat daar als argumentatie werd genoemd. Ik ben niet helderziend.

Ik vermoed dat de bank zal eisen dat het krediet eerst zal worden afbetaald. Maar ik ken de bank en de voorwaarden van het krediet niet, dus ik kan er eigenlijk niets over zeggen.

Misschien hebt u in het achterhoofd dat de kosten van een uitvaart ergens boven in het lijstje staan van vorderingen en schulden die het eerst moeten worden betaald als er te weinig geld is. Maar een grafsteen is nog iets anders dan een uitvaart. Een grafsteen is geen noodzakelijk onderdeel van een uitvaart, in het geval dat er keuzes moeten worden gemaakt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Nieuwe site voor mensen die zelf de regie over hun overlijden in handen willen hebben:
www.exit.nl. Met:
- documenten voor medische beslissingen: euthanasieverklaring, volmacht, behandelverbod etc.;
- uitvaartwensen vastleggen;
- een eenvoudige crematie regelen.

TIPTIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages – kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden.
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder