Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Beschadiging afdekplaat graf (vlekken van vet of olie)


7 juni 2017

Vraag nummer: 50948

Op de afdekplaat op het graf is een of andre vloeistof terecht gekomen waar door de afdekplaat een grote vlek is ontstaan.
We weten niet wanneer of hoe het is gebeurt.
Volgens de leverancier van de plaat moet het iets van vet of olie zijn geweest. Iedere keer dat we bij het graf komen zien we het en dat doet ons geen goed.
Wie kunnen we aansprakelijk stellen hiervoor.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

U kunt er de persoon voor aansprakelijk stellen die de vloeistof, vet of olie, op der afdekplaat heeft gezet. Maar u weet niet wie dat is. Dan kunt u dus niemand aansprakelijk stellen.

Het is in elk geval niet zo dat de begraafplaatshouder er per definitie aansprakelijk voor is. Die is niet verantwoordelijk voor wat bezoekers of werknemers van derden op het terrein allemaal doen of niet doen. De begraafplaats is alleen verantwoordelijk voor eigen personeel.

Ik zou mij voor kunnen stellen dat iemand die met een bepaalde apparaat aan de gang was, zoals een maaier of een kettingzaag, dat apparaat van nieuwe olie heeft voorzien en onvoorzichtig is geweest met een flesje olie. Je kunt gissen wat er gebeurd is, maar ook al wordt het goed geraden, dat is geen bewijs. Want cruciaal is dan WIE het gedaan heeft. Als u vaak op het terrein komt en ziet dat iemand spullen met olie ergens op legt, hebt u een indicatie. Als u ziet dat personeel van de begraafplaats dat doet, kunt u de eigenaar van de begraafplaats aansprakelijk stellen. Ik zou er dan wel even met de telefoon foto's van maken.

Een andere invalshoek: bent u misschien verzekerd voor schade aan uw eigendommen, ook als die zich niet in uw huis of in uw tuin bevinden?

Op internet staan allerlei middeltjes om olie- en vetvlekken in steen op te laten lossen.
Bijvoorbeeld http://www.startpagina.nl/v/vervoer/vraag/206357/motorolie-stoeptegels.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >