Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Beschadigd grafmonument (tijdelijk afgenomen?)


4 juni 2008

Vraag nummer: 5460  (oude nummer: 10812)

Bij een bezoek aan het graf van mijn schoonvader bleek op het naastgelegen graf een monument geplaatst te zijn.
Na het plaatsen van dit grafmonument (incl. hardstenen banden) blijkt dat de hardstenen banden van het graf van mijn schoonvader zijn verschoven en los liggen. Eveneens liggen de banden niet meer netjes aan elkaar aangesloten.Tevens zijn de hoekbevestigingen los en deels verwijderd.
Welke acties kan ik hierin ondernemen?

met vriendelijke groet,

J.W.

Antwoord:

Geachte heer,

Het lijkt me vreemd dat er een verband is tussen het plaatsen van een monument op het naastgelegen graf en het niet meer netjes liggen van het monument van uw schoonvader.
Wat ik me wel kan voorstellen is dat het monument van uw schoonvader tijdelijk verwijderd is voor de begraving in het naastgelegen graf. Als men een graf graaft is het namelijk soms nodig om van de buurgraven de monumenten te verwijderen i.v.m. het noodzakelijk plaatsen van een bekisting of om verzakkingen tegen te gaan. Hangt samen met de breedte van de graven en de grondsoort. Vaak heeft men in verordeningen of reglementen van de begraafplaats staan dat de beheerder gerechtigd is om een (buur)monument tijdelijk af te nemen, eigenlijk ook ter bescherming van dat monument. Maar dan moet het natuurlijk wel vakkundig en correct terug worden geplaatst.

Ik denk dat u er goed aan doet om contact op te nemen met de beheerder van de begraafplaats. Als blijkt dat hij verantwoordelijk is voor het tijdelijk afnemen van het monument, kunt u natuurlijk ook verlangen dat alles degelijk en correct terug geplaatst wordt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >