Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Belettering op verkeerde grafsteen; wel/niet volledige factuur betalen?

15 mei 2009

Vraag nummer: 6523 (oude nummer: 13015)

De bijlettering van mijn moeders naam op de grafsteen van mijn vaders urnengraf is door de steenhouwer op de steen van een ander gegraveerd... Ik kwam er achter op de dag van de bijzetting. Beide stenen waren verdwenen.
Ik heb inmiddels een bos bloemen ontvangen met een excuus van de steenhouwer, en eea is binnen een week hersteld. Dat vind ik niet genoeg. Het graf is voor mij niet om de hoek maar aan de andere kant van Nederland. Het is een ongelovelijk domme fout waarvan 2 families de dupe zijn.
Moet ik nu toch het volledige factuurbedrag betalen??
vriendelijke groet,
XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, u moet het volledige factuurbedrag betalen.
Als de fout hersteld is, is er geen schade meer. Dat e.e.a. binnen een week is hersteld is erg netjes; excuses met een bosje bloemen ook. Het is natuurlijk terecht, maar daarmee is de kous af.

Dat u een keer 'voor niets' naar het graf bent geweest, is een zaak waar men over kan discussieren. Maar het controleren van de juiste uitvoering van een opdracht behoort juridisch tot uw risicosfeer. Net als wanneer men bijvoorbeeld advocatenkosten zou moeten maken om met een rechtszaak te dreigen; dat zijn ook altijd eigen kosten.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder