Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Belettering op verkeerde grafsteen; wel/niet volledige factuur betalen?


15 mei 2009

Vraag nummer: 6523  (oude nummer: 13015)

De bijlettering van mijn moeders naam op de grafsteen van mijn vaders urnengraf is door de steenhouwer op de steen van een ander gegraveerd... Ik kwam er achter op de dag van de bijzetting. Beide stenen waren verdwenen.
Ik heb inmiddels een bos bloemen ontvangen met een excuus van de steenhouwer, en eea is binnen een week hersteld. Dat vind ik niet genoeg. Het graf is voor mij niet om de hoek maar aan de andere kant van Nederland. Het is een ongelovelijk domme fout waarvan 2 families de dupe zijn.
Moet ik nu toch het volledige factuurbedrag betalen??
vriendelijke groet,
XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, u moet het volledige factuurbedrag betalen.
Als de fout hersteld is, is er geen schade meer. Dat e.e.a. binnen een week is hersteld is erg netjes; excuses met een bosje bloemen ook. Het is natuurlijk terecht, maar daarmee is de kous af.

Dat u een keer 'voor niets' naar het graf bent geweest, is een zaak waar men over kan discussieren. Maar het controleren van de juiste uitvoering van een opdracht behoort juridisch tot uw risicosfeer. Net als wanneer men bijvoorbeeld advocatenkosten zou moeten maken om met een rechtszaak te dreigen; dat zijn ook altijd eigen kosten.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >