Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Belastingteruggave grafmonument?

23 november 2008

Vraag nummer: 5905 (oude nummer: 11788)

Dag,

Mijn zoon is eind 2007 overleden. De uitvaart was begin 2008. Een grafmonument is nog niet geheel geregeld...

Kunt u mij informeren over de mogelijkheden voor belastingteruggave van de kosten voor een uitvaart? Via de schrijvende pers heb ik begrepen dat de regels in 2009 veranderen..Is het dan aan te bevelen deze kosten nog in 2008 te maken?

Met vriendelijk groet,
XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Inderdaad zijn de kosten van een grafmonument alleen nog in 2008 aftrekbaar. U zou nu een monument moeten uitzoeken en ook in 2008 nog moeten betalen, wilt u aftrek genieten. Dat de steen pas in 2009 geplaatst wordt, is dan geen probleem.
Voor de fiscale aftrek is alleen relevant dat u in 2008 betaald hebt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder