Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Andere grafafmetingen (dan aanvankelijk verteld)


22 oktober 2018

Vraag nummer: 56473

Op basis van brief van gemeente van juni jl. bestaand graf aangepast op de toegestane afmetingen volgens bijgevoegde Regels voor Grafbedekkingen 2017. Op 3-10 jl. brief dat toegestane afmetingen niet zijn gevolgd en afwijkende afmetingen genoemd (niet terug te vinden in meegezonden bepalingen). Na bellen blijken afwijkende regels voor graven van voor 1-1-2017. In reglement 2018 wel opgenomen, maar dat was abusievelijk niet toegezonden. Ben ik nu verplicht om graf opnieuw aan te passen? Of is er sprake van gerechtvaardigd vertrouwen door toezending (onvolledig) reglement 2017 (zonder uitzondering voor oude graven)?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat kan ik zo niet beoordelen. Dan moet je bekijken wanneer en hoe informatie is gevraagd en hoe de gemeente daar op reageerde.
Maar het kan best zijn dat u terecht een beroep zou kunnen doen op een gerechtvaardigd vertrouwen, als ik uw verhaal zo lees.

Als de huidige afmetingen worden afgewezen, kunt u een schriftelijk besluit vragen en vervolgens bezwaar aantekenen. Bij de bezwarencommissie kunt u precies aangeven wat er is gebeurd in de communicatie met de gemeente.

Zie vergelijkbare vragen in de subrubriek 'Grafsteen / monument'. Misschien staan er ook nog in de subrubriek 'Verordening / reglement'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >