Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Afkorting 'ABT' op grafsteen


20 oktober 2002

Vraag nummer: 1291  (oude nummer: 1637)

Fri Sep 1 00:22:53 2000

Niet alle afkortingen op graven zijn mij duidelijk. Kan iemand mij svp vertellen wat de afkorting ABT. betekent? Alvast bedankt !

Antwoord:

Fri Sep 1 12:35:08 2000

Geachte heer of mevrouw,

Het antwoord op de vraag wat de afkorting "ABT." op een grafsteen betekent, moet ik u schuldig blijven.
Ik heb geen flauw idee.

Als u er erg nieuwsgierig naar bent, adviseer ik u om contact op te nemen met de vereniging De Terebinth. Deze vereniging zet zich in voor het behoud van funerair erfgoed en er zijn veel leden/mensen die heel erg veel van oude begraafplaatsen en grafsymboliek en dergelijke af weten. De vereniging heeft een bureau in Rotterdam, maar┬ů (wel zo handig) dat bureau heeft ook een e-mail adres. Ik weet niet of dat het bureau u onmiddellijk antwoord kan geven. Het bureau wordt bemensd door mevrouw Hulsman die vorig jaar een bijzonder leuk boek over de geschiedenis van het begraven en de begraafplaatsen in Rotterdam en omstreken heeft geschreven, dus ze weet op zich ook wel het nodige van historie af. Maar het kan ook een vraag voor een van de specialisten binnen De Terebinth zijn. Dat hoort u dan wel.

Ik weet niet of het het 'echte' Terebinth-e-mail adres is, maar mw. Hulsman is te bereiken via ritahulsman@box.nl. Het postadres van De Terebinth is Postbus 85177, 3009 MD Rotterdam.

Een tweede optie is om een contact op te nemen met een stads-, dorps- of streekarchivaris. Het kan zijn dat een bepaalde afkorting in een bepaalde streek vroeger heel gebruikelijk was. Archivarissen weten meestal ontzettend veel. Wandelende historische encyclopedie├źn zijn het vaak. Ook hier kunt u wel succes hebben.

mr W.G.H.M. van der Putten

1 september 2000

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >